Perkara Bangang #2

satu hari nk anto kete kat adik aku, najwa. sebelum ni aku pakai kete abang aku yg duk kat afrika. lepas beli kete baru, hajatnyer nk anto kat adik aku pakai. plan aku simple jer.. anto kat umah teluk datok then balik naik bas. tadaaa~


anto kat teluk datuk banting. lepas anto g bus stop tggu bas.. setengah jam lepas tu teringat kunci kete ada kat aku. sengal tak? bg kete jer, kunci xbagi..? nk suwoh adik aku pakai ape? kunci mangga? so, jalan kaki patah balik ke umah anto kunci masukkan dalam pastu g balik bus stop. jam menunjukkan lunch time. tgggu kat bus top lama giler 2 jam lebih. ada 2-3 bus lalu tp tak hala ke KL. semuanyer ke PUTRAJAYA, KLANG, DENGKIL.


"ala.. ko naik je bas yg hala ke kl, kompem sampai.." ingat lagi pesanan mmber aku.


ada satu bus KL wah wah hati ku girang, dh nk naik la ni.. 

then BAPAK DIA! mcm sardin. penuh ngan makhluk bebulu aka  bangla/ nepal/ tibet/ padayappa pon ada.. demm.. tak berenti pon bas tuh, driver tu ngan muka slumber gadaknyer berlalu meninggalkan aku kesepian.. DAYUM!


dlm hati aku, fucker molek natang ni~ aku enja pale baghu yer.. (sorri ter-teganu skek..) dengan ini aku mengisytiharkan kalu ada ape ape bas pon aku layan jer la, tak kira, aku naik gak! HUH!


tup tup datang bas. alamak ni bas ke klang.. hmm, jadilah. aku pon naik la ngan heppi.. tak nk aku tggu lg kat situ.. naik kematu bontot aku. bas dari teluk datok ke klang mmg agak lama. dekat 2 jam gak la aku dalam bas tu.. last2 sampai stesen bas klang. amik ko!


turun dari bas aku melilau cari bas ke kL.. alhamdulillah, ada jugak bas ke kL.. bagus bagus.. 

BAGUS??? waklu!!!


aku masuk dlm bas tu dekat sejam tak gerak gerak.. duk menunggu orang lain nk penuhkan sit yg ada..demm!!! ms tu dekat kul 6 gak la baru bas tu gerak.. sampai sampai kat PASAR SENI. aku pon n meluru ke stesen bas bawah LRT PASAR SENI tu.. cari bas ke puchong. tepat 7.55, bas gerak. aku sampai umah dalam kul 8.40.


so nk djadikan cerita, half day aku mmg dlm bas jer.. cibai btol!

*best tak plan simple aku???

This entry was posted on Selasa, 15 Disember 2009 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Perkara Bangang #2”

hansuke berkata...

wei..

giler hutan ke ape tempat ko?
bus ke kl pon takde..:)

cyrusdavirus berkata...

hahaha!

Mentally Disturbed berkata...

umang aiiii...halfday dalam dan menanti bas...baik betul hati ko kerana meminjamkan adik ko kereta...sedangkan ko half day dengan bas...ko memang terbaik poit...

cyrusdavirus berkata...

berkorban demi adik beradik.. berkorban apa saja~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...