kisah budak gemuk...


sambung title.. dari kaca mata budak gemuk

benda ni berlaku atas aku sebagai watak org gemuk. time jadi student kat u dulu, bdan aku agak massive gak la time tu. dengan malas bersukannya, dengan mkn byk nyer.. dah ler time tu cinta bertepuk sebelah tgn, lagi ler nafsu mkn aku bertambah. seingat aku size pinggang masa tu dlm 45 inci. berat time tu 125 kg. kiranye aku cam baby hippo la..baby tu xnak kalah!!

so ada la skali tu aku nk cari suar jeans kat shopping mall. masa tu aku mmg langsung takde suar jeans, tgk org pakai teringin jugak aku nk pkai. so aku pon masuk ler levis. mmg silap la kn, masuk levis.. bebawak la sedar diri de.. aku mane tau woi tade saiz.. ingat sumer  jeans levis ada mcm mcm saiz. demmit. yer ler org mcm aku ni pemikiran lain skek.. teori aku, kalu brand jeans mcm LEVIS,  DIESEL, EDWIN, LOIS ingat ade ler saiz dari kecik sampai besor. 



so aku pon masuk ler butik LEVIS tu, usha usha jeans aku belek belek tu dengan harapan datang ler sales assistant (SA) nk tanyer ape ape... leh gak aku mintak dia cari saiz aku kn.. dekat stengah jam gak aku belek, hmm tak datang datang plak SA ni. sumer duk tgk aku dari jauh.. so aku beranikan diri tanyer 

bro, jeans ni saiz 46 ada x?

(sambil berjalan lambat lambat) dude, kat sini sumer saiz 34 kebawah de.. (sambil membuat pandangan sinis..)

ooh, tak tau plak.. (sambil senyum garu kepala)

ape kate bro pi kedai jahit, tempah suar. saiz bro ni mmg susah nk cari kat mesia ni.

oh ye ke? ko nk tempah klinik surgery tak sebelum aku pecahkan muka ko???

eh sori bro, gua bg cdangan je.. hehe.

heheh.. why bother ??!!! (senyum kambing)

sekian terima kasih.


ok, itu salah satu citer aku nk kongsi ngan korang. jadi org gemuk ni aku rase org sekeliling aku treat aku mcm org cacat, org yg tak sempurna, loser etc.


ada skali nk cari baju, bese ler aku time tu saiz baju aku XXL. tgh belek belek baju ,aku dengar ada org gelak gelak... aku pon pelik de, apsal kn. rupenyer aku silap pegi tempat baju yg fit. demm.. patut tak jumpe saiz aku.. 

bro, sni baju fit u better pegi kat TRIPLE side sane..

panas jer telinger aku..

tapi dlm byk byk shopping, aku cuma enjoy beli kasut jer. masa tu mmg besh sbb kaki aku saiz 9, 10 camtu jer.. and citarasa aku agak sesuai ngan saiz aku. aku prefer kasut skate, skytop and sneakers. so sumer tu kompem ada saiz aku. no komplen.

yg aku tak paham perlu ke attitude SA camtu.. padahal aku ni kire bayar gaji korang de..duit yg aku byr beli brg aku tula yg byr gaji korg tau x..bkn aku nk belagak tp tats the fact.

lagi satu kalo kedai yg branded sket, SA dia suka sgt usha org2 yg mcm aku atau yg pakai selekeh sket ni lain mcm. apa igt aku xde duit ke nk beli? nama pun sales assistant patut ko assist customer bkn pandang slack kt customer. kdg2 kebykan customer yg dtg yg korg pandang slack tu gaji lg bsr dr korg tau x?? belagak nk mampos mcm kedai tu bapak ko yg punya. sori aku agak emo disini tp ni mmg realiti yg aku rs korg2 pun ade alami, btul x labu?

teringin nk bershopping heppi cam ni

This entry was posted on Sabtu, 21 Ogos 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

8 Responses to “kisah budak gemuk...”

Amar Shah berkata...

i got the same feeling man...that's why i always shop at the same shop...until i found others shop...

cyrusdavirus berkata...

kite yg triple saiz ni mmg org xrespect der..

Amar Shah berkata...

tapi aku rasa ko dah takder masalah der....aku tgk ko dah kurang saiz, at least kurang satu x...jadi xxl

cyrusdavirus berkata...

amar: haha, ko pon aku tgk slim dh tu. senang la nk naik pelamin nnti . kn? kn?

Emira Darmia berkata...

ditto!! share the same situation..xpyh ckp SA je pandang mcm tu..org len yg g shopping pown mcm tu gak...nk je shout ckp...
"hey at least i got shape than u skinny gurls..."

cyrusdavirus berkata...

EMIRA:
haah beb.. sbb tu aku ckp org sekeliling buat aku rase mcm org cacat. salah ke aku gemok? demm

ururu berkata...

ko kene tau mane nak pegi aing.. sebab tuh aku tak masuk kedai2 cenggitu. hahah!
SA malaysia mmg cenggitu. hape dia bangge pun aku tatau. keje SA je pun.

cyrusdavirus berkata...

URURU:
tau taper.. mybe derang bangga sbb badan mcm model la kononyer.. slim, bleh pakai baju mcm mcm, berfesyen.. tu yg derang bangga.. SA-ggot.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...