Housemate dari Neraka #2

Hutang, satu perkataan yg biasa kita dengar ler. kalu cakap pasal hutang jer kompem benda negative kluar. mmg ler hutang tuh pon dah kira negatif. bukan nk kata aku ni bagus sgt kn..

"elakkan daripada berhutang"

aku pon penah berhutang, tipu la kalu aku cakap tak penah bhutang. tp kita masing masing ada prinsip ada pegangan. kalu dah berhutang, cepat cepat ler bayar. kn?

aku pantang giler kalu org utang ngan aku lepas tuh "xnak bayar" utk jangka masa yg agaaaaakkkk lama. notice dat xnak bayar n xbayar is a BIG DIFFERENT. aku ni bukan jenis yg tak reti btolak ansur.. aku ok jer.. kalu berhutang bleh, tp bila dah ada duit, bayar la kn. pernah satu masa aku jadi pemiutang utk 5 orang. bukan nk kata aku kaya, tp aku jenis suka tlg org kalu dah mampu. tak der duit tak perlu la bayar dulu, hold dulu.. aku paham, i can gi with dat kn..

tapi yang si S ni aduihhh~
camane aku leh jadi pemiutang dia? secara kebetulan jer bai. citer dia camni, ada skali tuh kitorang g karaoke, bese ler memula kenal si S ni ajak dia skali g karaoke. so lepas karak, kene bayar ler. satu bilik dalam 60 ringgit. so aku bayar dulu ler, then aku ckp nnti tong tong la sumer bayar balik kat aku. dlm bilik tuh time tu ada 6 org. so sumer yg duk dlm bilik tu stuju. then esok lusa tulat sumer yag berkenaan dah datang kat aku bayar balik duit karaoke tuh.. sampai ler last skali sowang ni Si S ni.. tak bayar bayar.. aku ada gak sound dia, tp bese ler nanti nanti. adess... next!

masa throw party si D ari tuh (2 minggu lepas kes karaoke tak bayar). aku n other partner organized party bday tuk si D ni. so lepas beli barang sumer, party ON, abis.. then sape yg involve aku kira n bahagkan dengan kos mkanan sumer. so aku g mintak sensowang ler.. so cam bese, esok lusa tulat sumer dah abis bayar, dan seperti biasa tinggal la si S ni tak bayar lg.time tuh aku ingat lagi kata kata keramat dia

"... tunggu gaji k. gaji kan lum masuk lagi."

cett, yg lain tak payah tunggu gaji pon, sumer dah bayar kcuali ko jer...

"ala, tape la kn nnti aku bayar ler.."

Gaji waklu! esok terus g ice skating! BAJINGAN SUNGGUH! ice skating skali masuk RM35, ingat aku tak tau, babi tol! agak agak la kn. nk g ice skating, bayar ler duit aku dulu. cibai!!!

lepas hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan, aku tahan tahan, aku tahan tahan. dekat 2 bulan utang, perk!! bukannyer banyak, semua skali dalam RM20 jer. itupon dah diskau 3 ringgit. Bukan RM200, bukan RM2000! Hanya RM20 jer (aku ni jenis berkira ker? ya, so what??duit aku, bukan duit bapa kamu!!) dalam jangka masa 2 bulan tuh, aku mintak mintak, dia pon nanti nanti, dan dalam masa 2 bulan tuh jugak aku dengar mmber aku cakap si S ni pegi shopping la.. ice skating every weekend la, tgk wayang ngan kengkawan la. WOW, have fun sungguh fucker ni. Have fun nenek lu!!! Hutang aku tak bayar bayar!!! Brekmok!

solution? sampai bila harus fadlo menunggu? mampukah fadlo mendapatkan balik RM20 ringgit nya?
tunggu~

p/s: It takes a lot of imagination to be a good photographer. You need less imagination to be a painter because you can invent things. But in photography everything is so ordinary; it takes a lot of looking before you learn to see the extraordinary.

This entry was posted on Rabu, 14 Oktober 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Housemate dari Neraka #2”

Mentally Disturbed berkata...

bro..nice layout

yxji berkata...

tumbuk perut beliau

cyrusdavirus berkata...

amar: thanks man basic jer.. tukar kaler sikit sikit

yaji: patut di tumbuk bontot! ayuh temani aku belasah!

cyrusdavirus berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...