Tanya ABANG CYRUS #2




soklan:
RAW file untuk ape dowh? aku setting kamera aku RAW + FINE [dari dulu sampai skang] untuk amik gamba2 bese. sile advise taufu.. eh. sifu..

sebenarnyer tak de masalah pon kalu ko set RAW+fine.. cuma storage dia besar skek ler kalu banding ngan jpeg format (LARGE / MEDIUM / SMALL). kalu ko ada kad saiz 16GB taper.. tehehe.. kalu 2GB tuh.. luper kan jer la.. besenyer RAW file mmg sah sah dah 8MB ke atas.. kalu jpeg LARGE pon at least bawah 5MB jer..
mcm aku, lebih suka LARGE+FINE utk shooting biasa.. aku pakai RAW kalu utk event mcm shoot fireworks jer sebab lepas tu aku nk edit kaw kaw. hehe.. ape ape pon terpulang pada korang..

ps: semalam pegi JAIS.. setel sumer.. alhmadulillah. seb baik juru nikah tak tanyer ape ape.. huhu~ 

This entry was posted on Rabu, 27 Oktober 2010 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Tanya ABANG CYRUS #2”

ururules berkata...

makasih sifu aing. mmg slalu aku save gamba.. lebih 10MB. tapi aku tak reti edit gamba. so aku mungkin patut juge JPEG saje.

tahniah kepade kau dah register nak kawen. nanti aku amik gamba ko byk2 aing.

cyrusdavirus berkata...

ururules: aku bukan sifu der.. nnti SN tgk blog aku, mati aku.. SN lg sifu gaban.. baik ko tanye dia.. hik..

thnkx!

nikmuhdhafiz berkata...

kalau aku nak menanya kat ABG CYRUS jugak...aku nak submit kat mana wehh? aku serious nie...bukan memain

cyrusdavirus berkata...

NIK: der.. ko nk tanyer ape? sini bukan tempat otai otai fullframe ok.. tehehe.. ko post je kat memane comment pon tape..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...