Maki 20% Diskaun



*sekadar gambar hiasan

semalam aku g mall shopping beli barang. shopping mmg seronok lagi lagi kalu pompuan.. and kalu dapat bonus atau "terlebih duit". tp smalam aktiviti shopping agak menyakitkan hati. aku jenjalan dalam retail shop ni.. ternampak satu barang lawa.. aku memang berniat nk beli la sbb lama aku cari brg tu.( tak perlu ckp ler brg ape kn? ). tgk display item nyer ada tag harga color biru.. hmm.. ada diskaun ker? usha usha cari promoter takde.. yg ada stuff kat situ.. tanyer staff kat situ promoter utk barang ni takde ker? dia kate off ari ni.. tp sy leh tlg encik~

oOO.. utk barang yg aku suka tu ada diskaun 20%~ perk! cantek beb~ aku angkat la barang ni~ so, staff tu pon buat resit.. bawak kat kaunter.. aku baru prasan resit kaunter tulis tak der dskaun.. maybe staff lupa nk tulis kat resit..

eh ada diskaun kn??

kat resit takde pon..

dan dengan slumber badaknyer dia swap credit card aku.. agak agak la kn.. bila customer tanyer ade diskaun, sure ko mcm ko nk kompemkan benda tu kn. ko dah tau tak sure ada diskaun ker tak, pastu ko trus swap.. wtf man!!! 

ms tu aku hot giler.  aku mintak mmber aku pegi cari staff yg buat resit tu sbb dia yg cakap ada diskaun 20%.. then promoter tu datang ke kaunter ckp kat casher ada diskaun.  pastu casher tu mcm tak cayer.. brekmok btol~ dia trus pegi kat area barang yg aku beli.. time tu aku kat tempat casher..

10 minti gak la aku tunggu si casher tu datang. dengan muka slumber nyer dia cakap kat aku takde diskaun.. dia siap ckp dah call promoter utk kompem kan.. aku duk pikir~ masa aku beli item tu aku nampak kat tag harga tu color biru (some retail shop ada tag warna utk diskaun ( etc biru 20%, merah 70%, hijau 30%)

bro..diskaun 20% pon kecoh ker bro?

kecoh nenek lu~ duit aku, sukati aku la nk wat ape.  i work hard for it!!! even 5% diskaun pon akan aku claim sampai lubang juboq korang la jii bai liao!

so, aku tak puas ati, aku pegi balik kat tempat item aku tu.. then aku betul betul nampak item tu ada tag color purple which was exactly less 20%.. and im pretty fucking sure i got discount for that item! then aku pegi balik kat kaunter jumper ngan casher tu

dude, wa nk tanyer skek la, tag color purple apa makna?

er.. 20%..

dude, lu nak tipu wa pon agak agak la kan~ lu ckp lu ada call promoter kn? betul ker tak?

eh betul la.. promoter tuk ckp utk item ni takde diskaun

u tau tak item tu kat mane? u ada tgk ker displau item yg wa beli tu?

takde.. promoter tu ckp..

pegi mampos sama promoter, masalah skr ni lu ada pegi tak kat item display wa utk tgk tag harga?

tak jumpa

lu tau tak tempat item display yg wa beli tu?????

tak tau..

lu bagi babi makan otak lu lagi baik la.. cibai btol! lu swap credit kad wa suka suka je ek? skrg camane? lu nk tipu ape lg ngan wa???

nnti saya call promoter y encik.. ( muka nk nangis )

tak payah~ lu bleh pegi mampos sama lu punya promoter!!! kimak btol!

aku chaow~ walopon aku tak dapat 20% diskaun, tp aku puas hati sbb maki kaw kaw casher yg cuba menipu aku ~





This entry was posted on Khamis, 4 Februari 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

7 Responses to “Maki 20% Diskaun”

Mr Spy berkata...

ujian dan dugaan idup....

s.a.n.z berkata...

Syiok~~ bawak tengok benda tu!!~ XD

cyrusdavirus berkata...

SPY
dugaan-Nya

WSAN
benda ape?

Mimie.Candy Cane berkata...

huhuhuhu..aku pun ikut panaassss bace entry ni..

salam ziarah.

dapat link dr fb incik nasir ali.
:)

cyrusdavirus berkata...

mimie
salam~ thanks ziarah~ nasir ali adalah sifu saya btw~ hee

Mimie.Candy Cane berkata...

yer ke..walaupun sy ni bukan la dari bidang photographe,tp sy admirer hasil kerja dia..

lagipun satu negeri..huhuuhu

fique berkata...

uihh!!gler..klu aku pn fakup!!
cibai tol..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...