Untitled


ada satu cerita besh di tempat kerja ku~

ehem ehem, lads n gent, aku perkenalkan 4 pelakon utk drama ni

leader L, leader P, budak A, budak B

seorang staff baru masuk.. aku perkenalkan budak A.. dia datang opis utk interview and trus dapat. budak A ni baik, lemah lembut, cepat mesra n all.. pertuturannya mesra rakyat la senang cite..
Selama 2  bulan kerja, dia tension sbb ada leader ngok cam sial.. dua org leader yg mcm lancao bodoh dan tak penah bimbing dia. derang just kutuk kutuk, maki maki..

next month masuk plak sorang lg new staff, aku panggil dia budak B. Budak B ni ok jugak, baik, heppi go lucky person.

bila budak B start keje, WOw@@ dua dua leader ni ajar, guide sampai ok, tunjuk contoh dulu dulu, caring cam pantek.. FYI, kerja budak A dan B sama je.. but leader fuck face slalu puji budak B lebey lebey.. wtf!!!

always kutuk budak A depan semua staff.. common la.. budak baru, tolong ajar la woi.. bukan utk maki hamun.. kalu dia tak pandai sila guide. bukan marah!!!

aku memang tak paham kenapa 2 fucking leader ni benci sgt kat budak A.. seyes aku tak paham.. kalu betul betul tak suka, kenapa mereka hire budak A tuh keje???? betul tak?

dari sumber yg dpercayai, yg budak A ni saje je derang hire utk short term  je.. fuck! then, why u hire at the first place????

waste time only.. lancao lohh!!!

budak B, facebook, sms, blogging.. download movies torrent and all.. leader know about it, 

but ok no problem.. take ur time.. nasihat only.. cannot slalu ok, sometimes kene wat keje jugak.. 

FUCK

if budak A do dat, huh!!! kene  fuck kaw kaw.. marah, maki semua ada.. chibai..

leader P tell boss, budak A tak dengar cakap.. malas, design no good.. NONSENSE design, bla bla bla.. but u know what??? who the hell guide budak A and ajar dia??? not leader P!!! not leader L!!!! but other staff guide budak A.. is this fair to u???? listen leader P & L, u know nothing about budak A.. so both of you can get the FUCK OFF you fucking fuck face!!!

leader L work terlalu lembab, penah keje ngan dia.. nk tunggu keje dia siap, mcm tunggu bontot kuar taik sebesar botol dinamo. lembab giler.. last last aku mintak file n wat sendiri.. leader graphic designer yg bodoh nk mampos!! tak tau camner boss bleh hire dia..

leader P mmg pelakon lelaki terbaik la.. dia mmg fuck fake la.. ingat lg time aku wat keje ngan dia.. perk cam lahanat!
time aku mintak tolong, mmg haram la.. benda yg paling mustahil.. memang dia takkan tolong la woi! padahal benda senang jer.. tapi bila depan bos, WOW!!! kerajinan tahap babihanjeng mula terserlah.. semua benda tak mustahil dia buat.. dia akan buat apa saja untuk tolong aku (depan BOSS la) ini stok kipas bontot boss paling kaw liao!!!

the worst thing, budak A dah putus harapan n trus resign.. sbb tak tahan ngan perangai 2 leader beruk. tapelah budak A, bagus jugak ko keluar, daripada bekerja ngan beruk beruk sialan tu. and same thing goes to other staff.. derang resign jugak.. lepas ni memang mampos trus leader leader bangang tu!

This entry was posted on Jumaat, 23 April 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Untitled”

Mr Spy berkata...

perhhh...dugaan...mcm2 org ade...sure ko leader pasni

hansuke berkata...

kipas tak hengat siot.

orang cam leader2 tu tak sampai kemana pon dalam hidup. jap agi kantoi la tu diorang, for sure.

atleast ko dapat bezakan leader yang ideal macam mana and become a better one in the future.

rezeki Tuhan yang bagi bukan manusia.

good luck bro..:)

mohd khairie berkata...

pergh tu dah menjahanamkan karier orang tu...fuck betol hanjing2 tu...
apa2 pun biar masa yang menentukan nasib fuck leader tu....
kill our fucking leader...
hehe sori over, tersentap skit bila baca kisah ko ni...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...