Perkara Bangang #1

teringat masa study kat ipoh dulu, kalu nk balik ke terengganu home town, kompem naik bas kul 9 mlm sampai kat terengganu kul 6 - 7 pagi. 


adalah satu hari tuh, aku teringin sangat nk balik kampung, rindu mak ayah la kirenyer (5 bulan duk U, nk jugak lepak kampung time weekend). so mcm bese ler naik bas then 7,8 jam sampai ler terengganu. awat lama sgt ko naik bas?? yer ler masa tu dari ipoh ke terengganu, kene melalui KL, tuh yg lama skek tuh. ada jer bas yg direct dari IPOH KE TRG, tp aku tak suke sbb kebanyakan bas yg direct laluannyer mcm hampas, bas yg dah nk roboh rangkanyer.


So berbalik pada cerita aku ni, tup tup tup eh dah sampai terengganu. time tu kul 5.45 pg ler.. subuh gayenyer ni.  So, bese ler, lepas sampai, aku trus call mak aku. then aku kene tggu dia kat seberang 2 jalan besar dari perhentian bas sbb mak aku malas nk masuk dalam. so nk tak nak, aku kene follow ler.


"nnti ain jalan skek depan tuh tunggu kat depan pustaka k?"


"ok, mama~"


ok, sampai kat seberang jalan tu aku lepak kat kaki lima. Eer,di tepi  jalan ada devider yg besar dan ada pasu bunga besar sepanjang jalan, sebagai hiasan jalan raya tersebut. selang 5 minit menunggu, tetiber perut aku rase pelik, SHit, nk berak! then aku tepikir, mane ade tempat nk berak ni tandas pon tade. masa tuh jam kul 6.24 (*sempat tgk jam tuh~) keadaan semakin ta terkawal! tangan aku menggigil!! rase mcm tak leh nk tahan, aku dapat rasakan kelajuan tahap maksimum dari perut menuju ke lobang untuk proses pembuangan. Secara spontan, lepak kat atas pasu bunga, bukak seluar, ziP off, and BOOOO YAAAAWWWW!!!! menyembur, demm last night teringat makan nasi goreng ayam pedas giler + carrot susu kaw!!! memang berasap lobang bontot aku! FUUUUHHHH!!! rase mcm nk letak aircond kat tengah tengah asshole.


And yes my friend, i did it. i did poo poo on ur head, Terengganu! HAHAHAHA!!


Kejadian tuh memang pantas, dalam 5 minit jer sumer benda dah keluar, tak perlu aku detailkan lagi ok?  dan yg bestnyer 2 minti lepas selesai proses "pengebumian" mak aku datang. balik umah aku trus basuh! dem geli siot!!!


*so aku dah berak terengganu bandaraya pesisir pantai. HAHAHAHAHA


This entry was posted on Rabu, 9 Disember 2009 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

7 Responses to “Perkara Bangang #1”

oh.!.budak.skema berkata...

memang pikir outside the box..muhaha

Mentally Disturbed berkata...

cheh! tada senonoh punya org...but "desperate time needs desperate measures" only when nature calls...

cyrusdavirus berkata...

daes..

.:AndYz de PenGuiNz:. berkata...

Fuh mmg bagus la ko, tolong bagi "makanan sihat" kat tumbuhan tu, nxt time u visit bck the plc, tengok ada tak keluar satu hutan simpanan kat tepi jln...LoL
recommend next plc for target ... taman KLCC ... ahhah ... just kidding man, kena tangkap mmg ko FAMOUS !

cyrusdavirus berkata...

ANDY:
dayyumm~

Tanpa Nama berkata...

wooooo.....hampehhh..siap ko low...tunggu kat ganu...

orang3belas berkata...

giler sengal!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...