Minah tak tahan

Ada skali aku stay kat bukit jalil untuk intership kat Taman Teknologi Malaysia. Masa tu takde kenderaan untuk ke tempat keje, so kitorang naik bas ler dari umah ke tempat keje. Kat area umah kitorang ni ramai budak foreigner terutamanya niggah dan arab. So tiap tiap pagi mmg berkepit ngan derang ler dalam bas. Benda sama berlaku pada waktu petang time balik keje.. kene bekepit gak ngan pak pak itam tu sumer. Tp aku tak kisah, aku jenis kalis foreigner.


Ade la suatu hari time balik keje org ramai. Masa tuh memang padat giler bai. Aku ni kiranyer antara yg bertuah dpt duk dalam skek. Kalu tak sipi sipi terkeluar bontot skek dari pintu bas tu. Time dlm bas, adalah sorang minah ni. Dia  duduk sebelah pak itam. Kebetulan time tu aku berdiri berhadapan ngan dia dekat 4 meter gak la. Muka minah ni tak leh blah. MUKA KETAT. Memula aku ingat dia period. Lepas 2-3 minit dengar dia batuk batuk sendawa sendawa, mungkin tak sihat kut. Yer la time tu musim ujan.


Selang 10 minit, aku prasan satu bau agak aneh. Bukan bau kentut. Agak busuk gak la bau tu, aku pun tercari cari ler mane datang bau ni. Ada sampai satu bas bau.. aku cm xleh trima sbb tepu sangat, tp nk wat camner kn, tahan jer la.


Berbalik pada minah tu, aku tgk muka dia sejak duduk dlm bas asyik kerut kerut jer. Bila dh nk sampai kat umah aku, kebetulan dia turun skali ngan kitorang. Maybe umah dia pon dekat area ni gak kut. Turun je, trus pegi kat tepi longkang, then BOOOOOO~ muntah terus. Aku ngan mmber aku tekejut giler ler. Ape kes turun bas trus muntah kn? Pening dalam bas ke? Maklum la driver rapid kl pon jenis racing tak hengat. Kalu korang duk bukit jalil, try la naik bas awam, kompem cuak. Driver lenjan cam sial. 


Selidik punya selidik, rupa- rupanyer minah tuh tak tahan duk sebelah mamat afrika tu busuk sgt. So dari tadi dia duk tahan muntah dlm bas. Perk, seksa bai~

This entry was posted on Sabtu, 19 Disember 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Minah tak tahan”

dewajiwa berkata...

jenis tak reti pakai deodorant agaknya diorang tu.

hansuke berkata...

sian dowh minah tu. sbrnya dia kena nuntut ngn ko la bab2 tahan bau org afrika ni. hehe~

cyrusdavirus berkata...

DEWaJIWA:
xpakai dedoran satu hal, jenis tak mandi satu hal. haisshh!


HANSUKE:
masa tuh aku dh mmg pakai ayat kebal.. keba tak kebal.. naik kembang jugak la idung aku 2,3 hari lepas tuh.. dem!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...