Dan aku berskandal #3

Jun 13

0832 Condo damai


Text Message

Baby : baby minta maaf sangat. Baby tak tahu kenapa bley jadi mcm nih?

Aku : cuba berfikiran realistik skit. Takkan la tamak sangat nak sampai 2 lelaki.

Baby : kita kawen cepat cepat la, senang cite

Aku : senang cite? macamane nak kawen kalau dah time couple perangai mcm nih?

Baby : habis tu, nk putus la nih ek?

Aku : siapa cakap?


Bridge


Malam itu malam rabu. Aku lepak kat mamak dengan teman teman rapat. Nothing much to do, wanna chill, hang out and all. Just one more drink to go then aku terus balik umah. Teman teman pelik dan cuak ngan gelagat  aku. 


“dude, where u at?”

just around the corner. Smokin’ around.

“Dont get into trouble bro~”

Yeah yeah, i know i know~


Kepala aku bercelaru. Pagi tadi lepas solat subuh, lepak ngan mmber sorang ni. Dia anak ustaz. Borak punya borak bley plak sampai topic cintan cintun. Jgn tanyer aku mcmane bley kuar bab ni lepas sembahyang subuh. Aku jeles dengan dia sbb dia tak pernah bercinta. Dia gelak kan aku. Ya, go ahead n laugh. Pertelingkahan dalaman aku masih pedih tak hilang hilang.  “Apehal lak ko nak sakit kepala pikirkan awek. Tgk cam aku. Teman baik aku pen ngan kertas. Dia lah bini aku, dia lah teman aku sebelum tido. Dia bg aku ilmu, aku yang dapat ilmu..”. "aku boleh wat ape aku suka..." 


Memang idup ni mcm roller coster. Ada naik ada turun. Aku faham hukum alam. Aku akui dengan takdir Yang Esa. Alhamdulillah aku still ada pegangan. Cuma ujian kali ini teramat berat. Terlalu jauh kedalam tanah.  Jatuhnya aku.~

This entry was posted on Ahad, 10 Mei 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

8 Responses to “Dan aku berskandal #3”

yanti berkata...

cerekarama yg wat org pk spuloh kali,ni cite betul ke nieh?

cyrusdavirus berkata...

khayal dalam lamunan~

Amar Asyraf berkata...

mmg best crita cinta anda..
da ble diadaptasikan jd drama..
hahhahaha..

abdul halim berkata...

hak elaaa... pedulik ar wei.. dia nak pasang 2 ke, pasang 3 ke, pasang komputer ke, air pasang ke..dia bukan bini ekau.. ekau nak jeles2 pegi solat Jumaat laa..!

hahaha!


nih cam crite Ajaq jek.. eh? ke terbalik? ke crite ko? kemungkinan besar crite pasal ko.. sebab detail sgt.. org Melayu mane reti buat crite detail melainkan itu 'cerita tentang kita'.. hahahah!

gadis berkata...

i dont know you..
but my advice as a woman..
SHE'S NOT A GOOD WOMAN..tu je..maybe sebab saya sendiri dah bercinta ngan boifren yg sebaya kamu selama 10 tahun..alhamdulillah..2mggu lagi nak kawen..:) seorang perempuan yang baik takkan main2kan hati orang lain:)
ikhlas..regards from johore.

abdul halim berkata...

saya tidak setuju dengan pandangan cik gadis.. mungkin perempuan itu sedang memikirkan masa depan beliau..
mane tau yg protagonis tuh takde duit ke. dia pk x dapat menjamin mase depan ke.. so dia pasang la ngn yg boleh jamin mase depan dia.

love does not matter before marriage.. love matters after marriage.. in Islam that is

haaaaaaaaaa.. power x jawapan aku ain? ahaha!

abdul halim berkata...

silap.. bukan jawapan..tapi komen.. heheh!

cyrusdavirus berkata...

abdul halim.. anda memang suka memantek?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...