KAMERA KOMPAK idaman Malaya





Ini adalah LUMIX LX3, suatu compak kamera idaman para fotografer macam aku. Member aku baru beli kamera nih, so aku take snap preview skek apa fungsi yg best pasal kamera ni. Lepas beberapa jam membega, akhirnya aku puas dengan kelebihan kamera kompak nih:

YANG BESh:
- lense nyer sangat wide sampai aku pon meleleh nk capture gambo. distort tak hengat!
- fungsi manual yang seakan DSLR dan fourthird camera. bley adjust apeture dari f2 sampai f8 dan shutter speed bley sampai 1/2000.
- white balance yang agak seronak, i mean seronok. auto dan manual, suka hati.
- lensenyer besh giler; ada 3 fungsi: macro|auto|manual (aku try macro dan resultnyer amat memberangsangkan!)
- harga RM1.5k (bagi aku cukup berbaloi!)
- butang joystick d sebelah screen amat bagus untuk menyenangkan pengguna meng adjust ape ape saje..

YANG KUReng:
- masa nak capture gambo, fokusnyer lambat. kene stay dalam 3,4 second utk kamera tuh nk fokus sesuatu objek.
- flash dan extension lense ada tapi djual berasingan.
- lensenyer tiada protector.. tiada filter yang bley melindungi lense dari masuk habuk. Member aku baru beli 3 hari dah ada habuk kat lense. hurm..

This entry was posted on Rabu, 25 Mac 2009 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “KAMERA KOMPAK idaman Malaya”

Unitedjerks! berkata...

Siot lah..
Ko janji kalau dah kerja nak bagi aku kamera ni..
Ko x ingat ke ni birthday wish aku huhu taun lepas...
LX3 x de D90 pun ok gak hahaha..

cyrusdavirus berkata...

hahaha~ tak dapek jek.. mahal beb.. aku kasik ko lomo satu nak??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...