CAMWORLD at TIMES SQUARE

last sunday..

UNCLE: hello Lo, bleh x today u tolong uncle?
CYRUS: tolong ape tu uncle?
UNCLE: uncle nak pegi beli camera dslr utk anak uncle ni, untuk bday present dia..
memandangkan u ada knowledge pasal dslr ni, bleh x assist & teman uncle pegi beli?

CYRUS: sure uncle, ape kate kte jumpe di times square?

UNCLE: dat will do..

CYRUS: cool. see u then..

so aku pon pegi times square untuk menolong uncle aku membeli dslr. tapi sebelum tu aku ada buat research la, bajet and purpose uncle beli slr ni.. dia kate kalu bleh bajet dia RM2.5k.. agak tinggi jugak tu.. then dia nk kalu bleh senang utk pakai.. xbyk button n affordable.. and last but not least dia nk NIKON..=)

so dalam kepala aku cuma dua model yak itu D3100 and D90..
aku lebih suggest D90 sbb ada motor.. walopon aku tau 3100 ada FULL HD and model baru dari D90..


jam 3.20 ptg aku jumpe uncle aku. Dia dh tunggu kat IT CENTRE.. kitorang lepak lepak tgk camera mane yg sesuai.. jalan punya jalan, last last ktorang sampai di CAMWORLD ada apek tu bg harga agak best gakla..

tapi apek tu suggest D3100 sbb dia kate D90 dah lama.. old stuff katanya.. betul jugak dia kate..
tp kalu pakai prime lens xdapek la jek.. trus jadi MANUALFOCUS.. xleh autofocus.. kenape? sbb D3100 punya body xde motor. 

uncle aku tanye D3100 ni ape yg best nye.. apek tu kate ada FULL HD and megapixel tinggi dari D90 (ayat budak budak.. ) aku tanye uncle, beli dslr ni utk ape? shoot gambar or video, dia kate gambar je.. so xde maknalah kalu FULL HD.. and sebenarnye aku xsuka bila seller bgtao kelebihan megapixel tinggi orwadever.. pls be more technical skek.. aku still pkai D40 6megapixel.. no problem.. gambar ok je.. even my SONY CYBERSHOT still ok and satisfied me walopon hanya 2 MEGAPIXEL!!! duh.. 

anyway, back to my story

uncle tu suggest beli D3100 body then buy 18 - 105mm VR lens (D90 kit lens).. total up RM3000..
i tell apek tu, D90 how much again? apek tu kate D90 RM3250.. So, anak anak sekalian, bezanya hanya RM250..

D3100 body + 18-105mm(D90 kit lens) = RM3000
D90 body + 18-105mm         = RM3250

so uncle aku nampak la bezanya hanya RM250, so dia decide nk angkat la D90.. and here's the dirty part goes.. apek tu mengeluarkan ayat yg seyes shit aku xpenah pikir pon dia akan ckp..

APEK: So sekarang u guys dah wasting my time suggesting D3100???!!!!

apek tu ckp dengan kuat giler plus muka egonyer.. apek tu mmg marah ktorang.. haih. kitorang semua tersentak, tergamam, tergonggong, terkentut mendengar apek tu ckp mcm tu..
uncle aku terus merah padam muka..dan dengan selamba badak, kitorang pon berlalu dari situ..

wahai apek, uncle aku dh nak beli dh D90 kit, kenapelah lu pegi ckp itu mcm?? lu ada manner ka? hah?? lancao punya apek.. xrespect customer langsung.. kalu wasting ur time, lu jgn kerja situ la, find some work that not wasting ur time madafakah.. time tu aku rase nk flying kick apek tu..



ps: CAMWORLD more like CUMWHORE. 


People should love you. They really should, okay? And I want to deliver that for you. It's the least that I can do. You're a superhero. Kids should be running up to you, asking for your autograph, people should be cheering you on the streets... 

This entry was posted on Selasa, 21 Disember 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “CAMWORLD at TIMES SQUARE”

hansuke berkata...

haha. aku rasa dia bajet kalu marah macam tu korang akan tukar nk belik D3100 la lo.

maybe dia lagi dapat banyak commision jika dia buat sale D3100. macam dia kata la, D90 dah lama atau dengan erti lain "sikit la commision gua". haha~ tambah lagi bingit dia sebab tak berjaya kencing korang..huhu~

sib bek uncle ko pergi ngn ko bro, kalu tak mati..good job man!

anah nik mahmood berkata...

hahaha saba2

cyrusdavirus berkata...

HANSUKE:
daes... just helping ma.. ape tu mmg kencing bayek punya..

ANAH:
tgh bersabar ni.. hinsh hinsh..

ayez berkata...

Hahah so at the end of the day korang tak bli pun kat cumwhore tu? PADAN MUKA. gile kerek layan customer mcm tu. pergh salesperson zaman skrg ni mmg rase dorang bagus sgt ke. gile.... mane perginya etika customers always right, customers come first.

geram siut aku baca!!! belanja la apekerek tu makan burger special abah ko. hahahahaha!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...