Bila kite berkawan dengan pendendam

".... lagi satu terus terang aku ckp member ko tu (cyrus) kedekut ilmu tak macam mmbr yg len takpe.. mintak ajar photoshop..  aku paham setengah org ilmu itu berharga utk cari makan die same gak cam aku cari makan tapi time tu aku mintak tlg ajar basic je cane nak edit gambo cane nak bagi brigthness contrast sume yg basic2 la.. "
kalu aku kedekut ilmu, nape aku buat tutorial kat youtube?


"aku takgado la ngn die.. cume mls nak layan da.."
wtf kalu ko malas nk layan, nape timbulkan isu yg dah berkurun lama ni dickhead.. eh wait? siapa layan siapa ni..? aku rase aku xpenah layan ko~

"...terus terang la kan.. kalo jumpe mmg aku tegur die.. jgn isau la.. tapi nak jadi besfren tu mmg tak dpt la.. hahahhaha.."
excuse me, what did u just say? who wanna be ur besfren anyway


"...aku mintak dia(cyrus) ajar dulu dia ckp "mana bole...mhl tu"
aku terasa la kan.. apesal tah melayu sama melayu nk sound camtu..."

aku admit aku ada ckp "..mahal tu..." and bukan tu aje.. aku jugak ada ckp dia gay and all.. FUCK la wei.. kengkadang aku pelik orang tak paham joke aku.. yeah, dem rite dats just a fucking joke u fucking arshollow.. demmit.

Let me tell you a true story my true story, from the kampung to city unbelievable glory. aku start belajar photoshop umur 14 tahun.. ayah aku beli pc utk buat keje dia..  so, time dia pegi kerja, aku la tukang godak godak pc (aku skolah petang masa tu).. time tu bahan rujukan hanya pencil dan kertas.. internet? wtf is dat man? karipap ke? So, camne aku belajar photoshop ek.. ape aku buat? aku beli buku.. aku beli installer cd sume pakai duit aku sndiri.. ada sesiapa ajar aku masa tu? no one.. tapi bleh kate setiap hari aku mengadap pc.. parents aku agak kaya la tp tu parents aku, bukan aku kaya.. aku cuba xnak bergantung pada sesiapa cuba xnk amik ksempatan dari orang lain.. thnx to my mom byk ajar aku berdikari.. nak ape ape cari sendiri..

nowadays, ko tak kenal internet, ko bleh pegi mati.. nk belajar ape ape sumer senang, wikipedia, google and much more learning website yg bleh kite explore.. tutorial belambak kat internet just search je.. ko nak ape? teori,  text,  pdf, how to make bomb? ngan video skali senang citer.. semua ada

Bai, takkan semua nak kene suap bai.. semua nak kene sediakan depan mata??? kalu ko betul betul nak berjaya, ko harapkan orang angkat bontot ko sampai ko dapat capai bintang bulan?? comon la.. pls grow up abit ok.. apa kate ko betulkan dulu niat ko tu.. ape yg ko nak sebenarnyer dalam hidup..

one more thing, dhla masa tu x rapat dgn ko pastu nk suh aja tiba2. tolong la bagi masa utk aku kenal ko dulu.. example; baru kenal 2,3 minggu dah nak ajak kapel? dah nak ajak kahwin? dh nak ajak romen? derr.. dats not my style ok.. bg ler salam dulu.. lepak minum teh tarik spukul.. xpayah g setabak ke kopibin pon tak pe.. aku x kisah..

ko tu baru nak belajar jadi photographer, dah nk cari pasal ngan aku? aku seyes tak rugi satu sen pon.. tapi aku agak bengang la kalu ko tikam blakang dan cerita semua fitnah kat semua orang termasuk kengkawan aku sendiri.. to be honest aku memang ada kecik hati ngan ko pasal kes dulu.. aku xperlu sebut la kes ape.. tp aku pelik ape intention ko buat aku mcm tu.. malukan aku kat semua org.. tapi itu dulu.. aku dah lupakan sume tu.. sbb tu aku add ko dalam facebook.. tanda aku dah xnak bersengketa..

tp apa yg berlaku mmg sebaliknya.. ko still nk berdendam ngan aku.. ko still mcm dulu.. suka cerita keburukan aku kat orang lain kn.. fine kalu itu yg ko nk.. rite here, rite at this time.. i just list u my biggest enemy of life time.. congrats brah.. and guess what? ur the first.. haha..

in my opinion, anda terlalu gelojoh nak naik ke puncak.. terlalu ghairah nak femes. pls ok.. ape ape yg kite buat pon slow slow.. akan sampai ke atas jugak beb.. jangan risau.. rezeki kat dunia yg Tuhan bagi ni cukup utk kite bahagi bahagi. 

nuff said

This entry was posted on Selasa, 23 November 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

6 Responses to “Bila kite berkawan dengan pendendam”

PrinCe_TopEx berkata...

aku setuju...
nk ade ilmu..
kena usaha..
kite cari ilmu pn gne duit..
p klaz editing sne sni..
xkn nk ajar F.O.C..

cyrusdavirus berkata...

topex: tau taper..

Emira Darmia berkata...

mamat tu musti x kenal erti susah kan...tp pelik..lelaki pown mcm perempuan kan..sakit hati dgn org pergi bawak mulit..pathetic towl...
ignore him...
x rugi pown u x kawan org mcm tu...
its his lost nt urs...dia yg rugi x kawan ngan org mcm u..u just have to smile n said alhamdulillah for the pahala his been given u :)

cyrusdavirus berkata...

thnx emira.. ur words makes me warm a bit. thank you..

ps: somehow i feel the same way about this guy.. mybe he got the female hormones or something.. oh, and u know what, he's married and got son oredi.. GOSH!! i never knew married man would be so sensitive and all..

ururules berkata...

aku tak setuju.
kalau org tanye. kite patut bgtau terus jawapan. ia sebentuk rantai pahala yang akan dibawa sampai mati. lg byk yg ko bagi. lg byk org gune ajaran ko. maka bertambah pahala ko. hahaaaa... sampai ko mati dol pahala tuh bergerak.. well.. kalau org tu gune ajaran ko la. dan kalau org tuh ajar pulak kepade org lain ape yg ko ajar kat dia. bertambah lagi pahala ko. macam MLM.. tapi MLM pahala. untung dol.

sebab tuh ramai org skang berebut nak jadik cekgu dan jadi lecturer. keje cekgu nih macam bukak akaun EPF untuk kematian.

well. tapi betul la kalau nak hidup power cam ko aing. kene hidup ngn pengalaman susah dulu. baru power. sebab tuh ko power aing. POWER MA LAIDAT...

tapi kalau mamat tuh mmg kuang hajo. baik ko ajar kat aku jek. wahahaha! nanti aku gunekan ajaran ko untuk ajar org len. haaaaaaaa... cemane ain. takyah gi kelas ko lah. hehe. free je la yeh? WTF hahahahahahaha!

cyrusdavirus berkata...

ururules: btol la tu ko ckp.. aku salah gak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...