Selamat Hari Buruh 2010

  




 




 

 Hari ini 1 Mei 2010
Selamat Hari Buruh untuk aku dan warga Malaysia.


tapi aku tak gembira pon.. kenape?

sebab semalam aku dapat announcement dari supervisor aku cakap gaji akan masuk lambat antara 7hb - 12hb Mei berbanding kebiasaannya setiap 3hb setiap bulan. so aku cek dalam akaun ada lg RM200++... alasan compani?



masih samar samar, ada staff lain ckp bank problem.. ada lain cakap funding transaction problem... ape ape pon aku tak sure nak blame sape.. (walopon dalam hati aku mmg  FUCK TRUS ANIMASIAL SBB GAJI LAMBAT!!!) sbb untuk kes ini byk pihak yg terlibat. 

1. compani sendiri
2. bank (aku rase tak mungkin bank ada problem, logik skek bole x??)
3. diri sendiri

diri sendiri? nape? sbb aku tak simpan duit. hah, spatutnya aku simpan setiap bulan takut ada benda emergency for example mcm yg sedang aku alami ni. yer aku mengaku aku silap.. sbb tak simpan duit. dem~ tp fuck it, aku still blame compani gak~

hmm, sekarang aku tgh pkir ape aku nk buat dengan duit dalam akaun aku tu ek? nak mkn cukup ke? 
cukup.. 

bagi korang yang tak bayar sewa umah, kereta, bg duit kat mak ayah, adik adik dan bil bil tertentu, kan?

cukup tertekan dengan sifat compani yg macam sial tak memikirkan soal pekerja derang. hari ini dengan rasminya aku benci ANIMASIA!

ps:seb baik awek aku masak sedap ari ni~ nyum nyum~

This entry was posted on Sabtu, 1 Mei 2010 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Selamat Hari Buruh 2010”

hansuke berkata...

haha.

selamat hari buruh bro!

tough luck man..workers deserves some appreciation sometimes, especially on labour day, but in your case, yeah f**k animasia..hehe~

p/s: sabar bro..mana pergi ko yang gentleman?..huhu~

Mr Spy berkata...

sabor...tu lom lagi 3bln lebih lambat masuk...sini da ken da...huhu

cyrusdavirus berkata...

PUDIN:
tuh la tu, at least labourday bg ler skek duit pukek ke.. bonus skek ker, dah ler OT takde, dayum~

SPY:
3 bulan beb??? perkk pedih derr~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...