Melayu dungu



amik ko, tajuk pon pedas kan? takde apenye, just nak share pemerhatian aku sejak berkurun lalu. hmm, kalu duk tgk kat tv tu memanjang je org kawin 4-5 bulan cerai.. ada lg xsampai 10 hari dah cerai.. wtf.. 12 hari kawin, cerai mcm macam la.. kalu bab artis lagi la.. kawin punya la grand kaw kaw nyah!!! nk rompo rompo sana sini, pelamin abih murah la 30 ribu.. lom masuk mas kawin ada dalam 30k-60k adess.. baju perhiasan bagai dah 5-6 riban.. last last kawin 3-4 bulan je.. ok, 3-4 bulan tu ok lg, 10 HARI??? shiiiiittttttt~

aku bukan nak keterlaluan sgt, yerla yerla aku paham ini semua takdir Ilahi, ketentuan-Nya.. yer la.. kita hanya merancang, Tuhan yg tentukan, lepas ko dah cerai berai baru nk ingat agama la, kembali ke jalan benar semua la.. masa nk kahwin tu kaw kaw ko taruk mas kawin kan? kan..? takde plak nk ikut agama.. bersederhana, tidak keterlaluan.. kan?

skarang ni lagi ler, budaya artis kawin datuk. artis melayu la khasnya mesti cari datuk, tan sri sume ler.. duda anak 13 pon tape asalkan ada pangkat CEO. ada yg cun punya la cun kawin ngan YB yg dah kerepot, tunggu masa nak berkafan, jadi juga~ kompem la nk duit.. komon la 

"...kitorang suka sama suka atas dasar cinta..." 

"...i tak pandang harta mahupun rupa, i harapkan dia dapat jaga i, itu je..."

"...kami memang sHHHerasSHHHiii bersHHHHaaaama..."

ptuihh~ dasar cinta my ass~ nk tipu pon agak agak la bai. orang lain tak dungu macam ko ler..

"...ala beb, biar la derang, derang tak kaco ko pon.."

x kacau? derang memalukan aku, memalukan bangsa melayu. orang nampak melayu ni perangai lame ass.. orang melayu yg suka mengambil kesempatan ke atas org lain. Dem, dah la tak kaya, so solutionnyer wajib cari org kaya utk masa depan yg gemilang terbilang cemerlang.. then lepas kawin 2,3 hari cerai, melayu jugak ramai cerai berai.. then ada la persepsi "...wah org melayu ni mmg suka kawin org kaya kn.. 

xpuas hati lepas kene cerai hah, start la saman sana sini.. tuntut tu la ni la.. tuntut nafkah la bla bla bla, padahal ko sendiri cari pasal.. and again melayu juga dipersalahkan.


ada masa aku sambung lg~

This entry was posted on Isnin, 17 Mei 2010 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Melayu dungu”

Mr Spy berkata...

low asal xjadi penceramah deeee...lagi kaye 1jam dah riban2...huhu xpe2 ak tunggu sambungan cite ni...peminat setia kan..

Tanpa Nama berkata...

melayu memang orang2 bodoh.. sebab tuh kelab UMNO semalaysia guna bahse inggeris untuk title club derang.. "united meleys national organization".. kenape tak "Perikatan Melayu Nasional"? sebab nampak racist eh? sori.. best kutuk ameno nih..

haha!

tapi bodoh tak bodoh.. ko perlu meng'research' pendudukan org islam kat amerika dan negare2 europe. org2 islam kat sane kawen sebab nafsu dan berterus terang menyatakan sebab berkahwin adelah kerna nafsu..
maknenye.. derang kawen sebab nak buat seks je. haha! tapi sebab derang dah kawen.. maka ia halal lah. lepas tuh cerai la kalau dah tanak buat sex dah.. lol.. cerai pun halal gak kan?

kalau org melayu kawen sebab duit. aku rase org melayu lagi pandai kot. at least.. derang dpt duit.. daripada org islam kat barat sane.. dapat ejakulasi jek.. lolz!

cyrusdavirus berkata...

TN23:30
bukan blog politik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...