Perkara Bangang #6




first of all, tujuan aku tulis ni bukan utk aibkan sesape. takder langsung niat atau rase dendam dalam hati cuma aku tak nak benda yg dah berlaku kat aku takkan berlaku pada kawan kawan aku di masa akan datang. 

pada february 2010 aku nak jual NIKON D80. aku letak 2.2k ler.. body n bttery grip. so ada la mamat ni dia nk beli. dia ckp leh tak kurang skek. aku ckp best price 2.1k. pastu dia ckp dia student la duk hulu selangor la jauh nk g kl sentral. aku ni baik.. 2k la aku letak.. then dia nk cepat sedangkan aku awal awal dh ckp kamera tu available on MAC sbb kamera aku anto SERVICE CENTRE utk service body n sensor. so bila dia nk cepat tu, aku try la call Nikon tanyer dah siap lom, derang kate tak wat ape lg.. so aku decide nak pick up skg sbb esok dh nk jual kat mamat tu. 

sehari sebelum tu aku ada mintak deposit la kat mamat tu at least 500 or 1k to seal the deal. tp dia ckp cannot la takut la bla bla shit la.. aku pon ah yer la yer la.. baik hati~ 

hari yg dtunggu dah tiba.. 19hb februari dah wat deal nk meet kat kl sentral kul 8 mlm. time lunch hari yg nk meet tu dia msg aku:

"bro sori la tak dapat datang mlm ni sbb ada accident bla bla bla nak pakai duit utk accident..."

komon la bro, ko melayu aku melayu kite sama sama kenal attitude masing masing la.. aku bukannyer budak tadika ko nak tipu.. at least tipu la dengan lebih dramatik lagi ke contoh "bapak ko arwah so kene beli kain kafan utk dia skali ngan upah gali kubur ker.." buleh ler aku pecaya skek~

pastu aku angin satu badan la, aku try call dia byk kali tak dapat, mcm tutup.. lepas 12 kali call baru dia angkat, dia ckp battery weak ler td drive ler.. pastu aku ckp aku tak kira, we meet tonight at 8pm.. dia ckp kalu jumpe pon dia takde duit la baru accident la bla bla jauh la.. 

like i care bout ur problem? fuck u la kalu betul taknak pon aku tak kisah sebenarnyer tp ckp ler awal awal, aku dah simpankan kamera ni dari 6 orang buyer yg nk beli ngan harga 2.2k. So korang bengang tak? pastu ayat paling sakit hati dia msg aku:

aku try dapatkan duit by monday, if monday tak dapat gak the deal is off..

THE DEAL IS OFF UR ASS LA FUCKER! senang giler ko punyer deal. lepas aku reject 6 buyer utk ko, ko wat aku camni? wah wah kalu jumpe mmg pecah la muka dia~

first ko tipu ko ckp ko student la takde duit la bajet lari la fuck u la bitch~
ko freelance photographer, wat wedding la potrait la.. im into the bznez too la my fwen so aku tau ape yg ko earn! SHIT U FUCKING LIAR!!

second, ko memang tipu la pasal accident tu, at least kalu betul pon ko accident mati pucuk skalipon, ko takkan pakai duit yg patut beli kmera utk pakai masa accident. aku sangat memahami photographer. memang tak masuk akal la bro.~ ko ckp la sampai sjuta kali pon ngan sesape pon takkan pecaya~


DETAIL about this moron:

Mohd. Muhaimin Radzuan
017-6943437
muhaimin86@gmail.com
http://compandtechno.blogspot.com/
http://kameramin.blogspot.com/
http://muhaimin86.blogspot.com/

So kepada kengkawan yg kenal ngan budak ni, sila awasi diri anda, dia mungkin akan menipu anda seperti dia menipu aku~ and please elakkan menjual beli barang ngan budak ni~

This entry was posted on Ahad, 21 Februari 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Perkara Bangang #6”

ayez berkata...

Bab2 jual-menjual online ni kene keras skek. Jgn layan sgt krenah ngengada org2 kite ni. Si Hariz tu ade due tige kali gak jual-beli online ni, deal dgn malaun-malaun yg byk cengkadak mmg susah. baik jgn layan je dr awal2. haha ko pun pengelepak forum lowyat kan, ko msti tau camner prangai2 gampang scammers2 nih.

anyways, seb bek ar die hanya smpat tipu masa ko. Kalo die tipu skali dgn duit-duit, adeh, xtau nk ckp ape huhuu..

cyrusdavirus berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
cyrusdavirus berkata...

hmm.. tuh la seb baik duit aku tak melayang~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...