Housemate dari Neraka #4

Pembayaran sewa rumah


ini lagi naik menyampah aku rase. tapi benda ni common sense la kan, mane mane tempat pon same kn. asal nk bayar sewa rumah jer kompem lambat. kononnya nk setel bayar benda lain dulu ler, nk byar duit bil telepon la, n mcm2 lg. aku peduli apa!!! ko ingat ko sorang jer idup kat muka bumi ni bayar sumer bil??? budus!


oh ya, kepada yg baru mengikuti siri ini, sila rujuk pada S (bukan nama sebenar)


nama pon dah 3,4 bulan bayar sewa, lepas lepas tuh, tak payah ler aku nk kutip bulan bulan. lepas masuk gaji jer, trus la kasik kat aku kan senang. ini tiap tiap bulan nak kene mintak, ape, ko ingat aku dah takde keje lain dah ke, nk mintak mintak duit sewa jer.~ si D ok skek, tak payah nk mintak, dalam 2 hari lepas gaji masuk trus kasi kat aku. Yang si S ni aduihh! Demm!! kalau lah..


hah fadhlul ain b abd raffar, ni duit sewa bulanan untuk bulan ni. ko cek dlu la, cukup ker tak, k?

"wah, S, terima kasih. ok ok, nnti aku cek. thanks dude~" 


tapi realitinya...


"wei, s, dah dekat masuk bulan depan, ko nk bayar bila sewa ni? dari minggu lepas asyik nanti la, nanti la.."

ala ko ni, aku tgh wat keje ler.. nnti jap lg aku kasik.

"ko punya kejap lagi aku rase minggu depan plak kn?"

yer la yer la, nah amik! (sambil tarik muka)


bayar sewa nk lambat cam sial.. pastuh siap nk tarik muka lagi tuh.. buduss..bagi duit siap tak pandang pon.. ceh, konon ada gaya la tuh.. pegi mampos la woi! bukannyer aku nk makan duit ko bodoh, duit utk bayar sewa, ada paham??!!!!


This entry was posted on Rabu, 4 November 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “Housemate dari Neraka #4”

Tanpa Nama berkata...

Bahasa Malaysia :

Syarikat Internasional K dengan kerjasama Parti MacroChan akan menganjurkan satu kempen jomheboh mengenai isu hangat dalam negara di sini malam ini.
Pengacara yang dijangkakan hadir adalah, mr.stanza, ah long, mr.oompa-loompa dan beberapa pimpinan tertinggi Edwin San juan tersebut.
Antara program objektif kali ini adalah mengenai isu identity dan pencarian makna malaysia


Kempen Program ini adalah yang pertama sepertinya di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda untuk menjadi mangsa! terutamanya dikalangan muda-mudi yang dilahirkan selepas kemerdekaan

- Program ini adalah 100% PERCUMA
- Anda hanya perlu mendaftar sebagai ahli secara PERCUMA!
- 100% tiada risiko kerana anda tidak memerlukan modal!


antara jadual kemuncak dalam kempen ini adalah

10:00 pagi : ucapan pertahankan Hak Melayu

11:00 pagi : pengenalan ciri-ciri pertahanan hak istimewa ini

11:30 pagi : penggunaan keris yang bertauliah keatas kaum Cina dan India

12:00 petang : acara lumba lari 100 meter sambil menendang burit kaum cina dan india

12:30 petang : upacara pengorbanan anak gadis dara kaum cina dan india kepada tuhan

1:00 petang : jamuan teh dan makan tengahari

2:00 petang : menyanyi lagu Rasa Sayang Bumiputera

2:10 petang : persembahan pentas kuasa-kuasa Melayu menangani jajahan cina dan india

2:45 petang : mempelajari kaedah mengeluarkan darah kaum cina dan india

3:00 petang : lelong daging kaum cina dan india

5:00 petang : majlis tamat




Percuma Hadiah-hadiah Menarik!

- menjana pendapatan rasuah
- membendung peningkatan kos sara hidup
- 500ml minyak jampi hak melayu
- tangkal semangat hak melayu
- diskaun kupon untuk restaurant ala melayu
- kupon rawatan percuma oleh bomoh
- keris bersalut emas untuk pertahanan
- dan banyak lagi!




Semua dijemput datang! untuk maklumat lanjut, sila hubungi :

Jabatan hak istimewa
Jalan Dataran Merdeka
512345, Kuala Lumpur
Malaysia

Tel : 03-000123456
Laman Web : www.lowyatkopitiam.blogspot.com




English :

Internasional K Corporation and Party MacroChan will organize a jomheboh campaign about latest issues in this country tonight. Expected host and appearing guest will be mr. stanza, ah long, mr.oompa-loompa
and few high ranked leaders of Edwin San juan. The main objective of thi campaign is about identity search and meaning of malaysia. This is the first campaign ever held in Malaysia. Dont miss the opportunity to
become victims! Especially among the young people and new generation that were born after Independence.

- This campaign in 100% Free
- Participants only need to register as member for Free!
- 100% Risk Free because you do not need a capital!


the highlights events of the campaign would be the following :

10:00 am : Speech of Malay's special right

11:00 am : characteristic of this special right

11:30 am : Certified usage of keris towards Chinese and Indian

12:00 pm : 100 meter sprint race while kicking the butt of chinese and indian

12:30 pm : chinese and indian's virgin girl sacrifice ceremony to god

1:00 pm : lunch and tea break

2:00 pm : singing "Rasa Sayang Bumiputera" song

2:10 pm : stage performance about Powers of Malays defeating the conquer of chinese and indian

2:45 pm : learning the method to extract blood from chinese and indian

3:00 pm : chinese and indian's meat Auction

5:00 pm : The End



Free and Interesting Gift!

- generate income of corruption
- cope with high living cost
- 500ml of hak melayu portion
- hak melayu spirit talisman
- discount voucher of malay restaurant
- free treament voucher from malay's shaman
- gold plated keris for defence
- and many more!


Everyone's invited! for further information please contact :


Department of special right
Jalan Dataran Merdeka
512345, Kuala Lumpur
Malaysia

Tel : 03-000123456
Website : www.lowyatkopitiam.blogspot.com

cyrusdavirus berkata...

Anon yang bacul,
sini bukan tempat politik dan mainan racist ok. ko salah tempat ler..

kalu ye pon nk post benda alah ni, kasi nama betul yg diregister. setakat pakai Anon ni nampak sangat ko pengecut suka ckp blakang jer..

komong la, nasi lemak pon ada telur la.fikir fikirkan la~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...